Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Власники нерухомості на Житомирщині сплатили понад 91 мільйон гривень податку

опубліковано 07 червня 2023 о 09:55

За підсумками січня-травня 2023 року власники нерухомості спрямували до місцевих бюджетів Житомирщині 91,4 мільйон гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 77 відсотка більше проти аналогічного періоду минулог року. 

Із загальної суми отриманого громадами податку на нерухомість юридичні особи сплатили до місцевих бюджетів 66,5 мільйона гривень, а фізичні 24,9 мільйона гривень податку на нерухомість. 

Громади Житомирщини отримали майже на 39,8 мільйонів гривень більше податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки проти аналогічного періоду минулого року.

Податкова служба до 1 липня формує податкові повідомлення-рішення про нараховану суму податку на нерухомість громадянам.

З метою забезпечення координації роботи з органами місцевого самоврядування, просимо інформувати про потенційні джерела додаткових бюджетних надходжень.  

Звертаємо увагу, що громадянам, які володіють нерухомістю та земельними ділянками, варто провести звірку щодо належних їм об’єктів і нарахованих податкових платежів, та самостійно звернутися до державної податкової інспекції за місцем реєстрації для отримання податкового повідомлення-рішення про нараховану суму земельного податку та податку на нерухоме майно.