Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок виключення платника податків з переліку «ризикових» обговорили під час зустрічі

опубліковано 29 травня 2023 о 17:03

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбулася чергова зустріч з місцевим бізнесом щодо блокування податкових накладних / розрахунків коригування до них в Єдиному реєстрі податкових накладних. 

Так на Комунікаційну податкову платформу звернулися представники ТОВ «Ділл-Трейд»: директор Максим Аляб`єв, засновник Олександр Поліщук та бухгалтер Лариса Мозгова. 

Від податкової служби області на зустрічі були присутні - очільниця відомства Теодозія Чернецька та заступник начальник управління виявлення та опрацювання податкових ризиків Вадим Бевз. 

Під час зустрічі присутні отримали рекомендації щодо переліку документів, які слід подати до контролюючого органу з метою розгляду питання виключення платника ПДВ з переліку «ризикових». Крім того звернули увагу, що тепер через Електронний кабінет можна дізнатися інформацію про наявність свого контрагента в переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку (дата включення до / виключення з такого переліку, критерій ризиковості), що мінімізує ризики платників податків в частині співпраці з ризиковими контрагентами.

Зустріч відбулась в форматі конструктивного діалогу.

Нагадуємо представникам громадськості та підприємцям, що в Головному управлінні ДПС у Житомирській області функціонує Комунікаційна податкова платформа, на яку можна звернутися для оперативного вирішення будь-яких питань, у тому числі – зупинення реєстрації податкової накладної чи розрахунку коригування в ЄРПН. Електронна пошта для звернень: zt.ikc@tax.gov.ua. 

Крім того платники можуть зателефонувати на гарячі лінії з цього питання: (097) 001 18 57, (0412) 413-872, (0412) 413-876, (0412) 413-882.