Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Від лісокористувачів Житомирщини надійшло до бюджетів понад 66 млн гривень

опубліковано 18 травня 2023 о 14:14

За січень-квітень цього року лісокористувачі поповнили місцеві бюджети Житомирщини майже на 47,3 млн грн.

До державного бюджету платниками податків перераховано 18,7 млн. гривень рентної плати за спеціальне використання лісу. 

Надходження з цього платежу мають позитивну динаміку до відповідного періоду минулого року, та збільшились на 9,5 млн гривень.

Нагадаємо, що згідно з п. 256.1 ст. 256 Податкового кодексу України платниками рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів є лісокористувачі - юридичні особи, їх філії, відділення, інші відокремлені підрозділи, що не мають статусу юридичної особи, постійні представництва нерезидентів, які отримують доходи з джерел їх походження з України або виконують агентські (представницькі) функції стосовно таких нерезидентів або їх засновників, фізичні особи (крім фізичних осіб, які мають право безоплатно без видачі спеціального дозволу використовувати лісові ресурси відповідно до лісового законодавства), а також фізичні особи - підприємці, які здійснюють спеціальне використання лісових ресурсів на підставі спеціального дозволу (лісорубного квитка або лісового квитка) або відповідно до умов договору довгострокового тимчасового користування лісами.

Фахівці Головного управління ДПС у області звертають увагу платників податків, які користуються природними ресурсами, на необхідність своєчасно та в повному обсязі сплачувати до бюджетів належні суми рентної плати за спеціальне використання лісу.