Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зміни до критеріїв ризиковості здійснення операцій обговорили під час зустрічі

опубліковано 17 травня 2023 о 13:16

В Головному управлінні ДПС у Житомирській області, за зверненням на Комунікаційну податкову платформу, відбулася робоча зустріч в.о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Теодозії Чернецької, заступника начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Вадима Бевза з директором ТОВ «Будівельний альянс «МОНТАЖПРОЕКТ» Романом Гринкевичем. 

В ході зустрічі обговорили зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, зокрема в частині критеріїв ризиковості здійснення операцій, якими виключено норму переважання в залишку понад 50% груп товарів (продукції) визначених ДПС та затвердженими наказом. 

Таким чином, з урахуванням таких змін, на даний час відбувається автоматизований моніторинг не тільки залишків ризикових, а усіх товарів/послуг на умовному складі. 

Вказаний механізм діє на основі алгоритмів, які в автоматичному режимі здійснюють перевірку поданих на реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування відповідно до ряду критеріїв, визначених Порядком №1165. 

У разі, коли за результатами автоматизованого моніторингу платник податку, яким складено податкову накладну/розрахунок коригування, відповідає хоча б одному із критерію ризиковості платника податку (додаток 1 Порядку №1165 «критерії ризиковості платника податку на додану вартість»), реєстрація таких податкових накладних/розрахунків коригування зупиняється.

Нагадаємо, що у разі виникнення проблемних питань, які потребують оперативного розгляду, представники бізнес-спільнот та громадськості можуть звертатися на Комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Житомирській області. Електронна скринька платформи: zt.ikc@tax.gov.ua