Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На зустрічі обговорили критерії ризиковості платника податку

опубліковано 15 травня 2023 о 16:09

Сьогодні в Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбулась зустріч щодо обговорення проблемних питань роботи системи моніторингу відповідності податкових накладних критеріям оцінки ступеня ризиків. 

Зустріч відбулась за участі очільниці відомства Теодозії Чернецької, заступника начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Вадима Бевза та директора ТОВ «ТРЕЙД ЛАЙНС РІТЕЙЛ» Володимира Тимківа.

Наразі порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування регулює постанова Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (зі змінами). 

Податкові накладні, які платники ПДВ реєструють в Єдиному реєстрі податкових накладних, проходять етапи автоматизованого моніторингу – перевірку на відповідність критеріям ризику. Якщо ж така накладна потрапляє під критерії ризиковості, її реєстрація зупиняється і платник має документально підтвердити реальність такої операції.

Під час заходу податківці акцентували увагу на документах та поясненнях, які необхідно надавати підприємству на підтвердження інформації зазначеної у податковій накладній/розрахунку коригування та на питання, які виникали у ході зустрічі, надали вичерпні відповіді.