Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа: причини віднесення платника податків до ризикової категорії обговорили під час зустрічі

опубліковано 05 травня 2023 о 14:33

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області в межах роботи Комунікаційної податкової платформи відбулась чергова зустріч щодо підстав для прийняття рішення про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку. 

Зустріч відбулася за участі очільниці відомства Теодозії Чернецької, заступника начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Вадима Бевза, директора ТОВ «Трейд Сервіс Альянс» Максима Левандовського та головного бухгалтера Оксани Степанчук. 

Під час зустрічі податківці звернули увагу, що з 11 січня 2023 року запрацював оновлений порядок блокування ПН/РК, затверджений Постановою Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку зупинення реєстрації податкової/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» від 23.12.2022 року №1428. Згідно з ним, довідник кодів податкової інформації, яка є підставою для прийняття рішення про відповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку, визначається ДПС та затверджується відповідним наказом, оприлюдненим на офіційному вебсайті ДПС.

З огляду на це, ДПС України Наказом від 11.01.2023 р. №17 затвердила довідник кодів податкової інформації, яка є підставою для прийняття рішення про відповідність платника податку на додану вартість критеріям ризиковості платника податку. Він містить 18 кодів: від придбання і постачання товару, походження якого не прослідковується за ланцюгом постачання, до керівника та/або особи, яка має право підпису (посадова особа платника податку), є особою, яка займає аналогічну посаду більше ніж у п’яти (включно) платників податку.

Нагадуємо, що продовжує працювати Комунікаційна податкова платформа. Для якісного та ефективного зворотного зв’язку між платниками і податковою службою області надсилайте свої звернення на електронну скриньку – zt.ikc@tax.gov.ua.