Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Основний аспект зустрічі – погашення податкової заборгованості

опубліковано 04 травня 2023 о 17:17

Одним з актуальних напрямків роботі органів податкової служби Житомирщини є робота з питання погашення заборгованості. Незважаючи на позитивну тенденцію по скороченню заборгованості, в Головному управлінні постійно проводять робочі зустрічі з цього напрямку.

Сьогодні очільниця відомства Теодозія Чернецька, начальник управління по роботі з податковим боргом Алла Бех провели робочу зустріч з головним бухгалтером ТОВ «Юнігран» Іриною Паращенюк. Станом на сьогодні товариство має податкову заборгованість до місцевого бюджету в розмірі 1,4 мільйони гривень.

Під час зустрічі обговорили причини виникнення заборгованості та досягли домовленостей, що підприємством буде погашено заборгованість в повному обсязі до кінця місяця.

Довідково. У разі, якщо суб’єкт господарювання, який має можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки щодо дотримання термінів сплати плати за землю, звільняється від відповідальності за порушення термінів сплати плати за землю за період січень - травень 2022 року, за умови  сплати не пізніше 1 серпня 2022 року.

За порушення термінів сплати плати за землю за інші місяці 2022 року та місяці 2023 року суб’єкт господарювання не звільняється від відповідальності.

Cуб’єкт господарювання, у якого відновилася можливість виконувати свої податкові обов’язки, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня відновлення можливості платника податків звільняється від відповідальності за порушення термінів сплати плати за землю за умови її сплати протягом 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення таких можливостей платника податків.

У разі недотримання суб’єктом господарювання, який має (мав) можливість або у якого відновилася можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки зі сплати плати за землю, зазначених вище умов такий суб’єкт господарювання не звільняється від відповідальності за порушення термінів сплати плати за землю.