Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платниками Житомирської області забезпечено 6,8 мільярдів гривень до Зведеного бюджету України та майже 4,7 мільярда гривень до ЄСВ

опубліковано 02 травня 2023 о 16:16

За оперативними даними платниками податків Житомирщини за січень-квітень ц.р. до бюджетів усіх рівнів сплачено 6,8 мільярда гривень податків та платежів, що більше минулорічного на 2,2 мільярда гривень, або у 1,5 рази більше.

До Державного бюджету надійшло 2,4 мільярда гривень зі зростанням до січня-квітня 2022 року на 663 мільйона гривень.

Внесок платників Житомирщини у загальний фонд Державного бюджету склав 2,37 мільярди гривень. Порівняно з минулорічною сплатою надходження збільшились на 662 мільйони гривень, або на 38,7 відсотка.

Найбільшу питому вагу в загальній сумі надходжень до Державного бюджету складають надходження з: 

- податку та збору на доходи з фізичних осіб – 1249,7 мільйонів гривень;

- податку на прибуток підприємств – 286,3 мільйони гривень;

- ПДВ (збір) – 757,4 мільйони гривень;

- по рентній платі та платі за використання інших природних ресурсів –   40,3 мільйонів гривень.

До місцевих бюджетів спрямовано 4,4 мільярди гривень, що у 1,5 рази, або на 1,5 мільярда гривень більше відповідного періоду минулого року.

Прогнозні показники доходів, затверджені місцевими радами, виконані на 114,3 відс., додатково надійшло 554,6 мільйонів гривень.

Що ж до єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду, то сплата за цим платежем становила майже 4,7 мільярда гривень та зросла до відповідного періоду минулого року на 1,7 мільярда гривень.

Забезпечення сталого наповнення бюджетів є одним із пріорітетів роботи податкової служби. Високі показники надходжень до бюджетів досягнуто завдяки постійному та конструктивному діалогу з бізнесом, співпраці з платниками податків та створенні сприятливих умов для ведення господарської діяльності на території області.