Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ефективний діалог з бізнесом - мета роботи Комунікаційної платформи

опубліковано 28 квітня 2023 о 15:47

В Головному управлінні ДПС у Житомирській області, в рамках роботи Комунікаційної податкової платформи, відбулась чергова зустріч очільниці податкової служби області Теодозії Чернецької з головним бухгалтером ТОВ «ЖО ВІ»ЛТД Мариною Мазуренко з питання подання Таблиці даних платника ПДВ.

Участь у зустрічі також прийняв начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Богдан Костюк.

Теодозія Чернецька акцентувала увагу на важливості правильного заповнення Таблиці даних платника ПДВ. Зокрема, в таблиці даних платника податку зазначаються: види економічної діяльності відповідно до КВЕД ДК 009:2010; коди товарів згідно з УКТЗЕД, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України; коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг ДК 016:2010 (далі – ДКПП), що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України. 

 Таблиця подається разом з поясненням, що має містити вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність платника податку. 

Комісія регіонального рівня розглядає Таблицю з поясненнями протягом п’яти робочих днів після її отримання та приймає рішення про врахування або неврахування Таблиці, яке надсилається платнику податку. 

Крім того було розглянуто головні причини неврахування таблиць даних платника податку та причини віднесення платників до переліку ризикових, зокрема, наявність ризикових контрагентів при придбанні та реалізації товарів (робіт/послуг), поняття визначення їх частки в загальному обсязі придбання/реалізації, рівень забезпеченості трудовими ресурсами та розмір заробітної плати в умовах воєнного стану. 

Переглянути матеріали щодо аналізу причин неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість, розроблених Державною податковою службою України, можна за посиланням:  https://tax.gov.ua/data/files/295148.pdf