Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа: ризики співпраці з сумнівними контрагентами обговорили на черговій зустрічі

опубліковано 27 квітня 2023 о 15:25

В Головному управлінні ДПС у Житомирській області продовжує працювати новий формат спілкування  - Комунікаційна податкова платформа. Метою її роботи є забезпечення взаємодії з громадськістю, бізнес-спільнотою задля оперативного вирішення проблемних питань.

Вкотре, за зверненням на Комунікаційну податкову платформу, відбулась зустріч в.о. начальника відомства Теодозії Чернецької з директором ТОВ «Бі.Ті.Джи.» Олександром Якимцевим.

Товариство займається оптовою торгівлею деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням.

Предметом зустрічі стало питання блокування податкових накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, співпраця з ризиковими контрагентами, що вносить певні корективи в роботу товариства.

В ході спілкування Богдан Костюк звернув увагу, що розширено перелік податкової інформації в Електронному кабінеті, яка за попередньо наданою згодою платника податків у визначеному ним обсязі може бути надана контрагенту.

Тепер через Електронний кабінет можна дізнатися інформацію про наявність свого контрагента в переліку платників, які відповідають критеріям ризиковості платника податку (дата включення до / виключення з такого переліку, критерій ризиковості). Це зроблено з метою мінімізації ризиків платників податків в частині блокування податкових накладних/розрахунків коригування, пов'язаних із співпрацею з ризиковими контрагентами.