Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустрічі в межах роботи Комунікаційної платформи тривають

опубліковано 31 березня 2023 о 12:51

Робота Комунікаційної податкової платформи довела свою якісну і ефективну комунікацію з представниками інститутів громадянського суспільства та бізнес-спільнотою. Метою роботи платформи є визначення системних проблемних питань в діалозі та їх оперативне вирішення.

Вкотре в Головному управлінні ДПС у Житомирській області, за зверненням на Комунікаційну податкову платформу, відбулась зустріч начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Богдана Костюка з головним бухгалтером ТОВ «Котлозавод БЕНТ-АЙРОН» Олексієм Кузьміним.

В ході зустрічі обговорили порядок подання Таблиці даних платника податку на додану вартість. Зокрема, Богдан Костюк зазначив, що Таблиця подається платником податку в електронній формі засобами електронного зв’язку разом з Поясненням. 

Пояснення – це обов’язковий елемент до Таблиці даних, яке має надавати вичерпну інформацію про матеріально-технічну базу; трудові ресурси підприємства; посадових осіб підприємства, його засновників, рівень заробітної плати; опис виробничого процесу; розширення матеріально-технічної бази, появу нових потужностей, збільшення штату працівників; описи угод про придбання товарів/послуг; іншу інформацію, що доводить реальність господарської діяльності підприємства та відібрані на власний розсуд копії документів, що підтверджують здійснені операцій.

Метою пояснення є обґрунтування реальності діяльності платника ПДВ, її ресурсної забезпеченості, роз’яснення специфіки діяльності.

Таблиця з поясненнями розглядається комісією регіонального рівня протягом п’яти робочих днів після її отримання. За результатами розгляду приймається рішення про врахування або неврахування Таблиці, яке надсилається платнику в порядку, встановленому ст. 42 Податкового кодексу України.

На основі Таблиці можна попередити блокування податкових накладних та розрахунків коригування.