Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальне під час зустрічі з платником податків

опубліковано 30 березня 2023 о 13:22

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області нещодавно відбулась робоча зустріч щодо питань легалізації заробітної плати та «тіньової» зайнятості населення по виявленню фактів неоформлених трудових відносин роботодавців з найманими працівниками. Учасниками заходу були заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб управління оподаткування фізичних осіб Світлана Арбузова та фізична особа - підприємець Наталія Стрєльнікова. ФОП здійснює ветеринарну діяльність. 

У ході зустрічі було акцентовано увагу на питаннях дотримання соціальних гарантій, недопущення виплати заробітної плати менше мінімального рівня, значення офіційного оформлення трудових відносин та соціальних ризиків для громадян, які не легалізують свою зайнятість та отримують заробітну плату неофіційно.

Світана Арбузова в черговий раз наголосила на необхідності дотримання норм чинного законодавства стосовно прав і гарантій найманих працівників та нагадала, що роботодавці, які використовують найману працю, повинні легалізувати трудові відносини відповідно до чинного законодавства та вживати всіх заходів щодо виплати заробітної плати своїм працівникам не нижче рівня законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати та у строки, встановлені чинним законодавством.