Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа: розглянули причини неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість

опубліковано 29 березня 2023 о 13:30

Днями в Головному управлінні ДПС у Житомирській області, за зверненням на Комунікаційну податкову платформу, проведено зустріч з керівництвом фермерського господарства «Яроповицьке» щодо обговорення рішення про неврахування таблиці даних платника податку на додану вартість. 

Учасниками зустрічі стали начальник управління оподаткування юридичних осіб Денис Мельниченко, начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Богдан Костюк, заступник директора ФГ «Яроповицьке» Галина Кіндерес та головний бухгалтер господарства Тетяна Ступак.

Богдан Костюк зазначив, що таблиця даних платника податку - зведена інформація, що подається платником податку до контролюючого органу, щодо кодів видів економічної діяльності платника податку згідно з Класифікатором видів економічної діяльності, кодів товарів згідно з УКТЗЕД та/або кодів послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України. 

У таблиці даних платник податку зазначає: види економічної діяльності відповідно до КВЕД ДК 009:2010; коди товарів згідно з УКТЗЕД, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України; коди послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг ДК 016:2010 (далі – ДКПП), що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України. 

Одночасне заповнення граф щодо придбання (отримання) і постачання/надання товарів/послуг в одному рядку Таблиці не допускається. Спочатку заповнюються рядки граф на постачання/надання товарів/послуг, а потім – рядки граф на придбання (отримання).

Коди послуг згідно з ДКПП у Таблиці мають містити від 5 (наприклад: 02.40) до 14 символів. 

Після подання Таблиці, надалі при складанні податкових накладних/розрахунків коригувань, коди товарів згідно з УКТ ЗЕД або коди послуг згідно з ДКПП мають вказуватися на рівні тих знаків (цифр), які зазначені в поданій Таблиці. Якщо в Таблиці коди будуть вказані на рівні 4 перших цифр, а в податковій накладній/розрахунку коригування - на рівні 12 цифр, то реєстрація такої податкової накладної/розрахунку коригування може бути зупинена (наприклад, код «33.12» і код «33.12.24-00.00» не ідентичні і розуміються як різні коди). 

Залишаємось на зв’язку! 

Комунікаційна податкова платформа: zt.ikc@tax.gov.ua 

Телефони «гарячих лінії» з питання зупинення реєстрації податкових накладних: (097) 001 18 57, (0412) 413-872, (0412) 413-876, (0412) 413-882.