Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок дотримання трудового законодавства обговорили під час зустрічі

опубліковано 28 березня 2023 о 15:11

В Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбулась зустріч з керівником спільного українсько-італійського підприємства "ІМПЕРІЯ" Ігорем Насиленком, за участі начальника управління оподаткування фізичних осіб Олександра Мушицького та завідувача сектору адміністрування єдиного внеску Інни Фальковської.

Підприємство займається роздрібною торгівлею залізними виробами, будівельними матеріалами та санітарно-технічними виробами в спеціалізованих магазинах.

Під час зустрічі Інна Фальковська детально зупинилась на питанні правильності нарахування заробітної плати найманим працівникам під час воєнного часу. Крім того платнику роз’яснено  норми частини п’ятої статті 8 Закону України від 08 липня 2010 року №2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» в частині проведення доплати до мінімального страхового внеску.

«Оформлення на роботу має бути офіційним, а виплата заробітної плати відповідно до законодавство – прозора і відкрита. В іншому випадку, роботодавці позбавляють своїх працівників соціальної захищеності та пенсійного забезпечення у випадках, передбачених законодавством, а також сприяють порушенню трудового законодавства», - підкреслив Олександр Мушицький.

Робота з платниками податків триває, такі зустрічі важливі як для податкової служби, так і для платників податків.