Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Операції із вивезення за межі митної території України у митному режимі експорту товарів можуть здійснювати виключно суб’єкти ЗЕД – платники податку на додану вартість

опубліковано 27 березня 2023 о 13:52

Державна податкова служба України інформує, що з 05 лютого 2023 року набрав чинності Закон України від 12 січня 2023 року № 2881-IX «Про венесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодачих актів України щодо застосування режиму експортного забезпечення на період дії воєнного, надзвичайного стану» (далі – Закон № 2881), який опублікований у газеті «Голос України» від 04.02.2023 № 25 та ввівся в дію через один місяць з дня опублікування, а саме з 04 березня 2023 року.

Для забезпечення реєстрації платниками ПДВ осіб, які придбавають / постачають товари для використання в операціях, до яких застосовується режим експортного забезпечення, на вебпорталі ДПС в рубриці «Електронна звітність > Платникам податків про електронну звітність > Інформаційно-аналітичне забезпечення>Реєстр форм електронних документів» розміщено електронну форму Заяви за ф. 1-ПДВ (ідентифікатор форми J/F1310110). 

З дати введення в дію Закону № 2881 забезпечено можливість подання платниками в електронній формі Заяви за ф. № 1-ПДВ з причиною реєстрації, що відповідає пп. 91.1 п. 91 підрозд. 2 розд. XX Кодексу з використанням ІКС «Електронний кабінет», вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua або через вебпортал ДПС та Спеціалізованого клієнтського програмного забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності»: https://tax.gov.ua/elektronna-zvitnist/spetsializovane-klientske-program/.