Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Законодавчо нарахований рівень заробітної плати забезпечує стабільність податкових надходжень – нагадують у Головному управлінні ДПС

опубліковано 23 березня 2023 о 14:28

З метою забезпечення належного контролю за рівнем нарахованої заробітної плати та недопущення порушення чинного законодавства суб’єктами підприємницької діяльності при виплаті заробітної плати, у Головному управлінні ДПС у Житомирській області постійно відбуваються зустрічі з платниками податків.

Так нещодавно начальник управління оподаткування фізичних осіб Олександр Мушицький провів робочу зустріч з фізичною особою – підприємцем Вікторією Шутенко. ФОП здійснює діяльність – оптова торгівля парфумними та косметичними товарами.

Під час зустрічі обговорили причини нарахування середньомісячної заробітної плати у IV кварталі 2022 року у розмірах менше законодавчо встановленої заробітної плати, зокрема: наявність працівників, що працюють неповний робочий день, перебування працівників у відпустці за власний рахунок у зв’язку із запровадженням військового стану.

А заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Світлана Арбузова провела зустріч з ФОП Володимиром Василенком, який здійснює роздрібну торгівлю іншими невживаними товарами. Проведено індивідуальну роз’яснювальну роботу щодо декларування найманої праці, підвищення рівня заробітної плати та повноти сплати ПДФО, військового збору.