Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Волонтери можуть подати заяву про реєстрацію в електронній формі

опубліковано 23 березня 2023 о 12:51

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області нагадують, що на виконання вимог Закону України від 16 листопада 2022 року № 2757-ІХ «Про внесення змін до п. 21 розд. VII «Прикінцеві положення» Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» Державною податковою службою України (далі – ДПС) доопрацьовано програмне забезпечення в частині створення можливості подання фізичними особами – благодійниками заяви про включення / внесення змін до Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації (далі – заява) в електронній формі.

Заява в електронній формі може подаватись через Електронний кабінет або іншими засобами комунікацій.

Код форми F 1308301.

Форму розміщено за покликанням:

https://tax.gov.ua/data/material/000/006/58768/Forms_servis_fiz.htm

Отже, наразі фізична особа – благодійник може подати заяву не тільки в паперовій, але й в електронній формі.

Звертаємо увагу, що порядок подання та алгоритм оброби заяви в паперовій формі не змінено.

Відповідно до розд. II Порядку формування та ведення Реєстру волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 30.10.2014 № 1089, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України від 19.11.2014 за № 1471/26248 (далі – Порядок № 1089), фізична особа – благодійник може подати заяву особисто, поштою або через уповноважену особу

При цьому, якщо фізична особа – благодійник подає документи, визначені Порядком № 1089 особисто, то може їх подати до будь-якого контролюючого органу ДПС, а якщо поштою або через уповноважену особу, – то до контролюючого органу ДПС за основним місцем обліку фізичної особи – благодійника.

Заява в електронній формі подається фізичною особою – благодійником із зазначенням в ній коду контролюючого органу, до якого подається заява. Територія, яка обслуговується таким контролюючим органом, має бути відповідною для адреси місця проживання фізичної особи – благодійника, зазначеної у заяві.