Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок розрахунку мінімального податкового зобов’язання обговорили під час зустрічі

опубліковано 16 березня 2023 о 15:33

Серед змін до Податкового кодексу України, які набрали чинності у 2023 році, – введення мінімального податкового зобов’язання. Першим роком, за який визначається мінімальне податкове зобов’язання, є 2022 рік.

Відповідно до статті 14.1.114-2 Податкового кодексу України мінімальне податкове зобов’язання – мінімальна величина податкового зобов’язання із сплати податків, зборів, платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи, пов’язаних з виробництвом та реалізацією власної сільськогосподарської продукції та/або з власністю та/або користуванням (орендою, суборендою, емфітевзисом, постійним користуванням) земельними ділянками, віднесеними до сільськогосподарських угідь, розрахована відповідно до цього Кодексу.

Так днями в Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбулась робоча зустріч начальника відділу адміністрування податку на прибуток, неприбуткових установ і організацій та спрощеної системи оподаткування управління оподаткування юридичних осіб Івана Гичка з керівництвом ФГ «Біос» – головою господарства Вадимом Бездєнєжним та бухгалтером Іриною Бездєнєжною.

Під час зустрічі розглянули питання стосовно порядку розрахунку мінімального податкового зобов’язання, термінів надавання звітності з МПЗ і строків сплати податків з урахуванням МПЗ  для юридичних осіб.

Податкова служба області завжди відкрита до діалогу з платниками. Адже вчасно отримана інформація – це можливість оперативно вирішувати нагальні питання.