Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Cуб’єкт господарювання зберігає пальне, яке споживається для заправлення електрогенераторної установки: чи потрібна ліцензія?

опубліковано 10 березня 2023 о 12:57

03 січня 2023 року набули чинності зміни до Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» щодо порядку зберігання пального для заправлення електрогенераторної установки під час воєнного стану.

Ліцензія не потрібна, якщо суб’єкт господарювання зберігає пальне, яке споживається для заправлення електрогенераторної установки, в обсязі до 2000 л на кожному об’єкті.

Декларація про провадження господарської діяльності зі зберігання пального (далі – Декларація), яке споживається для заправлення електрогенераторної установки в обсязі понад 2000 л на кожному об’єкті, як підстава для його зберігання, подається до податкових органів за місцем зберігання пального.

Декларація має містити такі відомості:

- юридична особа: організаційно-правова форма, повне і скорочене найменування (за наявності), ідентифікаційний код згідно з ЄДРПОУ, місцезнаходження, контактний номер телефону, адреса електронної пошти, прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності) керівника юридичної особи або його уповноваженого представника;

- фізична особа – підприємець: прізвище, власне ім’я, по батькові (за наявності), реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія (за наявності), номер паспорта громадянина України, місце проживання, контактний номер телефону, адреса електронної пошти);

- а також: загальна місткість резервуарів та ємностей, що використовуються для зберігання пального, та їх фактичне місцезнаходження.

Декларація може бути подана у довільній формі нарочно, поштою або в електронному вигляді.

Право на зберігання пального, яке споживається для заправлення генератора в обсязі понад 2000 л на кожному об’єкті, набувається з моменту подання декларації до податкових органів за місцем зберігання пального.

Відповідальність за порушення зазначених вище умов зберігання пального без отримання ліцензії: штрафні санкції у розмірі 500 000 грн.