Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 2,3 млрд гривень єдиного внеску спрямовано до фондів платниками податків Житомирщини

опубліковано 08 березня 2023 о 14:57

За січень-лютий цього року роботодавці області спрямували до державних цільових фондів 2 млрд 329,2 мільйони гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Це на 1 млрд 73 мільйони гривень  більше, ніж за відповідний період минулого року. У лютому цього року платниками спрямовано 1 млрд 226 мільйонів гривень.  

Нагадаємо, що єдиний внесок є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій, забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань. 

Оскільки єдиний внесок сплачують роботодавці за належно оформлених працівників, а також фізичні особи-підприємці та особи, які провадять незалежну професійну діяльність, гарантією надходження цього платежу до бюджету є легальна зайнятість.  

Головне управління ДПС у Житомирській області й надалі контролюватиме дотримання податкового законодавства при виплаті заробітної плати та інших доходів громадянам з метою виконання покладених завдань із забезпечення реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску. 

Шановні платники! Своєчасна та у повному обсязі сплата єдиного внеску - це можливість держави забезпечити виконання соціальних гарантій перед своїми громадянами.