Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок обчислення реєстраційного ліміту платника ПДВ обговорили під час зустрічі

опубліковано 03 березня 2023 о 14:05

Головне управління ДПС у Житомирській області інформує, що продовжує працювати новий формат спілкування – Комунікаційна податкова платформа. За допомогою цієї платформи комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю проходять оперативно та якісно. 

Чергова зустріч відбулась фахівців податкової служби області з представниками ПП «Слободище» з питання зняття реєстраційного ліміту платника ПДВ.

Відповідно до п. 200 прим. 1.1 ст. 200 прим. 1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) система електронного адміністрування ПДВ забезпечує автоматичний облік в розрізі платників податку, зокрема, суми податку, на яку платники мають право зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) податкові накладні та розрахунки коригування до податкових накладних (далі – реєстраційна сума), а також суми податку, що містяться у складених та отриманих податкових накладних та розрахунках коригування, зареєстрованих в ЄРПН. 

Начальник управління оподаткування юридичних осіб Денис Мельниченко зазначив, що формула, за якою здійснюється обрахунок реєстраційної суми, визначена п. 200 прим. 1.3 ст. 200 прим. 1 ПКУ. Величина кожного із показників, що є складовими такої формули, формується автоматично та змінюється у міру надходження до СЕА ПДВ інформації, зокрема, щодо зареєстрованих в ЄРПН податкових накладних та розрахунків коригування до них, митних декларацій та аркушів коригування до них, зарахованих на рахунок у СЕА ПДВ коштів, поданої податкової звітності та іншої інформації, визначеної п. 200 прим. 1.3 ст. 200 прим. 1 ПКУ, яка впливає на показники складових формули. 

Крім того, суму ліміту та складові її формування можна знайти у приватній частині Електронного кабінету платника податків.

Під час зустрічі обговорили причини, які призвели до зняття реєстраційного ліміту платника ПДВ та надали практичні рекомендації платнику в напрямку його повернення.

Нагадуємо, що у разі виникнення запитань з питань оподаткування юридичних осіб можна зателефонувати на гарячі лінії: (0412) 413889, (098) 3681877, (0412) 418076, (097) 3650339.