Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа: Приватному підприємцю надали практичну допомогу у складані Таблиці даних платника ПДВ

опубліковано 28 лютого 2023 о 16:33

Сьогодні, 28 лютого, у Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбулася чергова зустріч в межах роботи Комунікаційної податкової платформи. Так начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Богдан Костюк у форматі онлайн надав практичну допомогу у складані Таблиці даних платника ПДВ приватному підприємству «Світязь».

Фахівці податкової наполегливо рекомендують платникам подавати до контролюючого органу Таблицю даних платника, адже це є важливим кроком до убезпечення від зупинки реєстрації податкових накладних / розрахунків коригування в ЄРПН. Така Таблиця містить коди видів економічної діяльності платника згідно з КВЕД, коди товарів згідно з УКТ ЗЕД, коди послуг згідно з ДКПП, що постачаються та/або придбаваються платником податку, ввозяться на митну територію України.

«Таблиця даних платника ПДВ – це інформація про специфіку діяльності суб’єкта господарювання, що подається не залежно від того, чи було заблоковано податкові накладні, а навпаки, може завадити цьому. Водночас платники досить часто допускають помилки під час заповнення Таблиці, тому закликаємо звертатися за консультаціями», – зазначив Богдан Костюк.

Найшвидший та найефективніший спосіб зв’язатися з фахівцями Головного управління ДПС у Житомирській області, це надіслати звернення на електронну скриньку Комунікаційної податкової платформи: zt.ikc@tax.gov.ua. У межах роботи платформи постійно відбуваються онлайн та офлайн зустрічі податківців з представниками бізнесу щодо актуальних податкових питань.