Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові сервіси розповіли під час семінару

опубліковано 24 лютого 2023 о 13:29

Днями в Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбувся онлайн-семінар для платників податків області на тему: «Податкові сервіси».

Спікерами семінару були начальник управління податкових сервісів Оксана Пахолюк та начальник відділу організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг, податкових сервісів Наталія Сарган.

Оксана Пахолюк зазначила, що в умовах воєнного стану пріоритетним напрямом роботи ДПС залишається розвиток онлайн-сервісів для задоволення потреб платників, забезпечення ними електронної взаємодії з органами ДПС, щоб сплачувати податки було легко та зручно, а отримувати електронні послуги – просто та комфортно.

На офіційному сайті Державної податкової служби України забезпечено доступ до низки безкоштовних податкових сервісів, зокрема: «Електронний кабінет», «Загальнодоступний інформаційний реєстр» (ЗІР), сервіс «Пульс», «Кваліфікований надавач електронних довірчих послуг» та інші.

Найпопулярнішим сервісом для взаємодії бізнесу та громадян з органами податкової служби є Електронний кабінет, у якому платники мають змогу подати звітність, сплатити податки, отримати доступ до інформації, звернутись до органів ДПС за допомогою листування тощо.

Далі Наталія Сарган розповіла про наявний функціонал Електронного кабінету та надала практичні рекомендації щодо отримання онлайн-послуг, користування онлайн-сервісами та їх переваги.

Під час семінару платники отримали відповіді на актуальні запитання та подякували за змістовний семінар.