Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці податкової зустрілися з представниками ФГ «Моргун Трейд» для обговорення порядку виключення з переліку «ризикових» платників

опубліковано 23 січня 2023 о 16:53

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбулася чергова зустріч з місцевим бізнесом щодо блокування податкових накладних / розрахунків коригування до них в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Так на Комунікаційну податкову платформу звернулися представники Фермерського господарства «Моргун Трейд»: голова Олександр Моргун, засновник Юрій Моргун та бухгалтер Тетяна Моргун.

Від ГУ ДПС у Житомирській області на зустрічі були присутні начальник управління оподаткування юридичних осіб Денис Мельниченко та начальник управління виявлення та опрацювання податкових ризиків Богдан Костюк.

Фермерське господарство «Моргун Трейд», відповідно до перевірки Системою автоматизованого моніторингу відповідності податкових накладних критеріям оцінки ступеня ризику (СМКОР), відповідає критеріям ризиковості платника податку. У зв’язку з цим податкові накладні були заблоковані.

Під час зустрічі з фахівцями ГУ ДПС у Житомирській області Олександр Моргун отримав рекомендації щодо переліку документів, які слід подати до контролюючого органу з метою розгляду питання виключення платника ПДВ з переліку «ризикових». Також увагу голови фермерського господарства звернули на важливість подання Таблиці даних платника ПДВ та правильність її заповнення.

Нагадуємо представникам громадськості та підприємцям, що в Головному управлінні ДПС у Житомирській області функціонує Комунікаційна податкова платформа, на яку можна звернутися для оперативного вирішення будь-яких питань, у тому числі – зупинення реєстрації податкової накладної чи розрахунку коригування в ЄРПН. Електронна пошта для звернень: zt.ikc@tax.gov.ua.

Крім того платники можуть зателефонувати на гарячі лінії з цього питання: (097) 001 18 57, (0412) 413-872, (0412) 413-876, (0412) 413-882.