Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Житомирська ДПІ: Фахівці інспекції роз’яснюють актуальні питання під час робочих зустрічей з платниками податків

опубліковано 19 січня 2023 о 15:30

На постійній основі у Житомирській Державній податковій інспекції надаються роз’яснення платникам щодо актуальних податкових питань та новацій у законодавстві.

Не втрачають популярності серед громадян питання необхідності застосування РРО/ПРРО під час проведення розрахункових операцій, забезпечення використання електронних платіжних засобів, оформлення трудових відносин з найманими працівниками.

Крім цього фахівці інспекції нагадують відвідувачам про кампанії декларування. Зокрема, до 01 березня 2023 року продовжено дію кампанії з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

З 01 січня 2023 року стартувала кампанія з декларування фізичними особами доходів, отриманих у 2022 році. В межах цієї кампанії податківці звертають увагу громадян на право отримання податкової знижки та окреслюють категорії осіб, що можуть її отримати, витрати, на які вона поширюється, порядок подання податкової декларації про майновий стан і доходи тощо.

Також фахівці Житомирської ДПІ акцентують увагу платників на необхідності своєчасної та у повному обсязі сплати податків і зборів до бюджетів усіх рівнів, з метою підтримки стабільної економічної ситуації в регіоні й Україні.