Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Причини та механізм зупинення реєстрації податкових накладних обговорили під час зустрічі з представниками місцевого бізнесу

опубліковано 30 грудня 2022 о 11:23

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області в межах роботи Комунікаційної податкової платформи відбулась чергова зустріч з питання зупинення реєстрації податкових накладних / розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Зустріч відбулася за участі начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Богдана Костюка, заступника начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Вадима Бевза, директора ТОВ «Елітне» Валентина Яценко та головного бухгалтера Катерини Коваль.

Учасники обговорили актуальні питання реєстрації податкових накладних / розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, причини та механізм зупинення такої реєстрації.

Богдан Костюк звернув увагу на об’єктивні ознаки, що можуть вказувати на неможливість здійснення операцій з постачання товарів / послуг, зазначених у податкових накладних. А також ознайомив учасників зустрічі з порядком дій платників податків для відновлення реєстрації ПН/РК в ЄРПН, зокрема, з нюансами заповнення Таблиці даних, особливостями подання Повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних / розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено.

Звернення на Комунікаційну податкову платформу Ви можете надіслати на електронну скриньку: zt.ikc@tax.gov.ua. Фахівці податкової служби обов’язково з Вами зв’яжуться та нададуть кваліфіковану відповідь або визначать зручний формат і час зустрічі – за бажанням, це може бути онлайн або офлайн формат.