Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Аналіз надходжень до державного бюджету від підприємств харчової промисловості Житомирщини

опубліковано 27 грудня 2022 о 12:00

Харчова промисловість це одна з провідних структуроформуючих галузей не лише агропромислового й промислового комплексів, а й усього народного господарства України. За кількістю зайнятих та за обсягом валової продукції харчова промисловість належить до найважливіших галузей промисловості.    До її складу входить понад 40 різноманітних галузей виробництва. Провідними галузями харчової промисловості є цукрова, м'ясна, молочна, кондитерська, спиртова та інші.

З початку 2022 року платниками податків харчової галузі області сплачено до Державного бюджету майже 242 мільйона гривень. Державна казна у порівнянні із минулорічним періодом поповнилась на 42 мільйони гривень більше. У структурі надходжень до Державного бюджету частка надходжень від виробників харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів становить            3,6 відсотки.

 Значний внесок до Державного бюджету забезпечили такі підприємства:  ТОВ «Житомирський м’ясокомбінат», ТОВ «Органік Мілк», ТОВ «Рихальський завод сухого молока», ТОВ «Бердичівський хлібозавод», ПРАТ «ПБК «Радомишль», ПРАТ «Новоград-Волинський хлібозавод», ТОВ «Андрушівський маслосирзавод», ТОВ «Украгро-Полісся», «Брусилівські ковбаси», АТ «Житомирський маслозавод» та інші.

Високі показники надходжень до бюджетів у складний для України час свідчать про високу відповідальність та сумлінність платників податків, плідну співпрацю з податковою службою області.