Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нарахування штрафних санкцій та пені з ЄСВ під час воєнного стану обговорили під час зустрічі

опубліковано 22 грудня 2022 о 15:03

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області продовжує активно працювати Комунікаційна податкова платформа для якісної та оперативної комунікації з бізнесом та громадськістю.

Сьогодні, за зверненням на Комунікаційну податкову платформу ТОВ «Агроінновація Інтернаціональ», відбулася робоча зустріч начальника управління оподаткування фізичних осіб Олександра Мушицького з бухгалтером товариства Ларисою Зарицькою.

Під час зустрічі йшлося про порядок нарахування пені та штрафних санкцій за порушення законодавства з ЄСВ та можливість їх сплати під час воєнного стану.

Олександр Мушицький зазначив, що тимчасово, на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану і протягом трьох місяців після його припинення або скасування штрафні санкції та пеня не застосовуються, а нарахована пеня за ці періоди підлягає списанню. Такі зміни внесені Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо дії норм на період дії воєнного стану» від 15.03.2022 р. № 2120-IХ до розділу VIII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону про ЄСВ.

Електронна адреса Комунікаційної податкової платформи: zt.ikc@tax.gov.ua.