Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа: відбулася чергова зустріч з підприємцями області щодо блокування податкових накладних

опубліковано 20 грудня 2022 о 16:24

Сьогодні в Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбулась чергова робоча зустріч щодо обговорення проблемних питань, що виникають у зв’язку із блокуванням податкових накладних Системою моніторингу критеріїв оцінки ризиковості.

Зустріч відбулась за зверненням на Комунікаційну податкову платформу ТОВ «Північноукраїнський аграрно-експортний альянс», за участі начальника управління оподаткування юридичних осіб Дениса Мельниченка, начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Богдана Костюка.

Наразі порядок зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування регулює постанова Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (зі змінами, внесеними Постановою КМУ від 12.10.2022 року № 1154).

«Податкові накладні, які платники ПДВ реєструють в Єдиному реєстрі податкових накладних, проходять етапи автоматизованого моніторингу – перевірку на відповідність критеріям ризику. Якщо ж така накладна потрапляє під критерії ризиковості, її реєстрація зупиняється і платник має документально підтвердити реальність такої операції», – зазначив Богдан Костюк.

Крім того, податківці акцентували увагу на документах, які необхідно надавати підприємству для виключення його з категорії ризикових та зазначили, що для уникнення зупинення реєстрації податкових накладних Постановою № 1165 передбачено подання Таблиці даних платника ПДВ.

На всі питання, що виникали під час зустрічі, спікери надали вичерпні відповіді.