Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці продовжують роз’яснювати зміни до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної чи розрахунку коригування в ЄРПН

опубліковано 08 грудня 2022 о 16:53

Online-вебінар щодо блокування податкових накладних / розрахунків коригування в ЄРПН та змін до Порядку № 1165 відбувся сьогодні в Головному управлінні ДПС у Житомирській області у межах роботи Комунікаційної податкової платформи.

Начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Богдан Костюк детально ознайомив учасників вебінару – представників підприємств різних галузей економіки Житомирщини – з основними аспектами Порядку зупинення реєстрації податкової накладної чи розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (Постанова № 1165) та змінами до нього, внесеними Постановою КМУ від 12.10.2022 року № 1154.

Фахівець звернув увагу на перелік документів, які слід подати до контролюючого органу з метою розгляду питання виключення платника ПДВ з переліку платників, що відповідають критеріям ризиковості; важливості подання Таблиці даних платника ПДВ та правильності її заповнення.

Учасники заходу активно задавали питання щодо блокування податкових накладних у розрізі власних підприємств, на які отримували фахові відповіді.

Нагадуємо представникам громадськості та підприємцям, що в Головному управлінні ДПС у Житомирській області функціонує Комунікаційна податкова платформа, на яку можна звернутися для оперативного вирішення будь-яких питань, у тому числі – зупинення реєстрації податкової накладної чи розрахунку коригування в ЄРПН. Для цього необхідно написати звернення на електронну адресу: zt.ikc@tax.gov.ua.

Крім того платники можуть звернутися на «гарячі лінії» з цього питання за телефонами: (097) 001 18 57, (0412) 413-872, (0412) 413-876, (0412) 413-882.