Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці податкової пояснюють порядок дій для розблокування ПН/РК та важливість подання Таблиці даних платника ПДВ

опубліковано 28 листопада 2022 о 16:54

Питання зупинки реєстрації податкових накладних та розрахунків коригування у ЄРПН залишається сьогодні одним з найбільш резонансних серед підприємців. Так чергове звернення на Комунікаційну податкову платформу щодо блокування ПН/РК надіслав директор ТОВ «ДІОНІС БІОГАЗ ЕНЕРДЖІ» Василь Драговоз.

Зустріч пройшла за участі Василя Драговоза, головного бухгалтера товариства Олени Олійник та фахівців Головного управління ДПС у Житомирській області – начальника управління оподаткування юридичних осіб Дениса Мельниченка і начальника управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Богдана Костюка.

Податківці зауважили, що у разі зупинки реєстрації податкової накладної або розрахунку коригування до неї, насамперед слід направити до контролюючого органу пояснення та копії документів, які підтверджують реальність здійснення операції, відображеної у ПН/РК.

Крім того, позитивно вплине на ситуацію подання «Таблиці даних платника податку на додану вартість», яка має містити інформацію щодо видів економічної діяльності (КВЕД), коди товарів (УКТЗЕД) і послуг (ДКПП), що придбаваються / постачаються. Водночас особливу увагу слід звернути на коректність даних, що вносяться до зазначеної вище таблиці.

Власне саме алгоритм підготовки й подання «розблокувального пакета документів» є основною темою розмови під час зустрічей у межах роботи Комунікаційної податкової платформи. Тому якщо Ваші податкові накладні або розрахунки коригування були заблоковані системою моніторингу критеріїв оцінки ризиків, надсилайте своє звернення на електронну адресу: zt.ikc@tax.gov.ua. Модератори Комунікаційної податкової платформи оперативно зв’яжуться з Вами для організації зустрічі з фахівцями податкової або надання кваліфікованої відповіді у письмовому вигляді.

Також, отримати інформаційну допомогу з питань блокування / розблокування податкових накладних можна за телефонами «гарячих ліній»: (0412) 413-872(0412) 413-876(0412) 413-882, (097) 001 18 57.