Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За користування поліськими лісами, водою і надрами надійшло до бюджетів майже 338 млн грн

опубліковано 17 листопада 2022 о 13:39

За десять місяців цього року 146,9 млн грн податків за користування природними ресурсами поповнили місцеві бюджети Житомирщини та майже 191,0 млн грн надійшов в державний бюджет України. Найбільше до місцевих бюджетів сплатили лісокористувачі – 91,8 млн грн. До державного бюджету перераховано 74,3 млн грн рентної плати за спеціальне використання лісу.

За користування надрами платники області сплатили 155,4 млн грн, відповідно 47,8 млн грн – у місцевий бюджет та 107,6 млн грн – у державний бюджет. Надходженя цих платежів забезпечено на рівні аналогічного періоду минулого року.

Платники рентної плати за спеціальне використання води перерахували до бюджетів усіх рівнів 16,3 млн грн, з яких понад 7,3 млн грн до місцевих бюджетів. Надходження  забезпечено на рівні аналогічного періоду минулого року.

Фахівці Головного управління ДПС у області звертають увагу платників податків, які користуються природними ресурсами, на необхідність своєчасно та в повному обсязі сплачувати до бюджетів належні суми рентної плати.