Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась чергова зустріч із бізнесом та громадськістю з питань реєстрації та зупинення податкових накладних

опубліковано 10 листопада 2022 о 15:06

14 жовтня 2022 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України № 1154, якою внесено зміни до Порядку зупинення реєстрації Податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Сьогодні начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Головного управління ДПС у Житомирській області Богдан Костюк, під час спільного онлайн-вебінару з ТОВ «ЕС.СІ.АЙ-КОНСАЛТИНГ», детально зупинився на основних нормах Постанови № 1165 та змінах, які важливі для бізнесу. А саме: виключено поняття ризикових товарів чи продукції – тобто зараз при автоматизованому моніторингу реєстрації податкових накладних перевіряються не тільки залишки ризикових, а всіх товарів. Окремо зауважив важливість подання таблиці даних та пояснень до них з метою подальшого упередження зупинки реєстрації податкових накладних платників реального сектору економіки.

Богдан Костюк зазначив, що такі заходи допомагають швидко та якісно доводити до відома платників законодавчі зміни, бути постійно на інформаційному зв’язку з бізнесом. З цією метою при Головному управлінні функціонують «гарячі лінії», за якими працівники служби проконсультують Вас щодо питань, які виникають під час підготовки пакету документів, необхідних для розблокування податкових накладних / розрахунків коригування в максимального швидкі строки.

Телефони «гарячих ліній»: (0412) 413-872, (0412) 413-876, (0412) 413-882, (097) 001-18-57.