Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про останні зміни, внесені до постанови Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165, говорили під час зустрічі

опубліковано 07 листопада 2022 о 15:21

Сьогодні, 7 листопада, в Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбулася чергова зустріч з платниками податків та представниками громадськості, які зіткнулися з блокуванням податкових накладних.

Спікерами зустрічі були в.о. начальника ГУ ДПС у Житомирській області Сергій Красиленко, начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Богдан Костюк.

Під час заходу Богдан Костюк особливу увагу приділив змінам, внесеним постановою Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 року № 1154 до Порядку зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» (зі змінами).

Зокрема, наголосив на дотриманні порядку подання Таблиць даних та пояснень до них з метою подальшого упередження зупинки реєстрації податкових накладних платників реального сектору економіки.

Сергій Красиленко зазначив, що податкова служба завжди на стороні сумлінного платника податків і зацікавлена у тому, щоб реальний сектор економіки ефективно працював, розвивався та сплачував податки. З цією метою в Головному управлінні створено «гарячі лінії», за якими працівники служби проконсультують Вас щодо питань, які виникають при підготовці пакету документів, необхідних для розблокування податкових накладних / розрахунків коригування в максимального швидкі строки.

Телефони «гарячих ліній»: (0412) 413-872, (0412) 413-876, (0412) 413-882, (097) 001-18-57.

Крім того, нагадаємо про роботу Комунікаційної податкової платформи, на яку представники громадськості або платники податків можуть звернутись з будь-яким питанням, в тому числі й щодо розблокування податкових накладних. Свої звернення необхідно надсилати на електронну адресу: zt.ikc@tax.gov.ua