Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа: податківці продовжують інформувати про алгоритм дій у випадку блокування ПН/РК

опубліковано 01 листопада 2022 о 16:59

Підприємці Житомирщини продовжують звертатися на Комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Житомирській області, адже це спосіб оперативно знайти ефективне рішення актуальних питань, що виникають під час провадження господарської діяльності.

Так фахівці податкової, у відповідь на лист від Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації «Асоціація платників податків» у Житомирській області, зустрілися з представниками ТОВ «Луч-К» та обговорили питання блокування податкових накладних.

Начальник управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Богдан Костюк детально пояснив алгоритм дій платника податків у випадку, коли реєстрація податкових накладних або розрахунків коригування до них у ЄРПН блокується. Крім того представникам ТОВ «Луч-К» було надано візуалізовану покрокову інструкцію таких дій, що має за мету зробити процес розблокування реєстрації ПН/РК максимально швидким та зрозумілим. Зокрема йдеться про роз’яснення щодо подання таблиць даних, повного пакету документів для розблокування податкових накладних / розрахунків коригування тощо.

Начальник Головного управління ДПС у Житомирській області Сергій Красиленко зазначив, що такий формат спілкування з платниками податків, як Комунікаційна податкова платформа, є практичним та дієвим: «Податкова завжди прагнула до ефективного діалогу з бізнесом – і нам вдалося його налагодити. Підприємці, що звертаються на Комунікаційну платформу, завжди отримують зворотній зв’язок та фахову консультацію».

Електронна адреса для звернення на Комунікаційну податкову платформу: zt.ikc@tax.gov.ua