Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Управління правового забезпечення відстояли 48, 4 мільйони гривень на користь держави

опубліковано 28 жовтня 2022 о 15:49

Управління правового забезпечення Головного управління ДПС у Житомирській області інформує про те, що з початку 2022 року за їх участю перебуває  828 судових справ на загальну суму 1251,2 мільйонів гривень у судах різних інстанцій.

З них на користь територіальних органів ДПС у Житомирській області вирішено майже 52 справи про скасування податкових повідомлень рішень на суму понад 48,4 мільйонів гривень,  148  справ про стягнення боргу на загальну суму 83 мільйонів гривень та 17 справ про визнання дій протиправними.

Як повідомляють в управлінні, зазвичай спірні питання можна вирішити без залучення судових інстанцій, але якщо вже цього не уникнути, то податкові юристи ретельно готуються і збирають міцну доказову базу, аби мати сильні позиції у суді. Саме цей фактор є визначальним у позовній роботі юристів. Водночас зібрані податківцями докази зазвичай відкриті платникам для ознайомлення і вони завжди можуть оцінити, чи матиме справа судову перспективу. Адже головне – це захист економічних інтересів держави.