Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лише за наявності ліцензій! Внесено зміни щодо ведення діяльності у сфері виробництва і торгівлі спиртом, алкоголем, тютюном, рідинами для електронних сигарет та паливом

опубліковано 23 вересня 2022 о 09:43

Головне управління ДПС у Житомирській області наголошує, що діяльність у сфері виробництва і торгівлі спиртом етиловим, коньячним і плодовим та зерновим дистилятом, біоетанолом, алкогольними напоями та тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, і пальним, зберігання пального здійснюватиметься за наявності ліцензії.

Так постановою Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2022 року № 1020 (далі – Постанова № 1020) внесено зміни у додаток 2 до постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 року № 314 «Деякі питання забезпечення провадження господарської діяльності в умовах воєнного стану» (далі – Постанова № 314).

Згідно зі змінами дія Постанови № 314, яка дозволяє здійснювати діяльність під час воєнного стану без отримання ліцензій, а на підставі відповідних декларацій, не розповсюджується на виробництво і торгівлю спиртом етиловим, коньячним і плодовим та зерновим дистилятом, біоетанолом, алкогольними напоями та тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, і пальним, зберігання пального.

Протягом одного місяця з дня набрання чинності Постанови № 1020 залишаються дійсними декларації про провадження видів господарської діяльності у цій сфері, які подані суб’єктами господарювання до дня набрання чинності цієї постанови. Протягом зазначеного строку для подальшого провадження такої діяльності необхідно отримати відповідні ліцензії у порядку, строки та на умовах, передбачених законодавством.

Ознайомитися з постановою № 1020 можна на єдиному вебпорталі органів виконавчої влади України «Урядовий портал» за посиланням: https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennia-zminy-u-dodatok-2-do-1020.