Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці взяли участь у нараді Пенсійного фонду щодо стану надходжень коштів від платників ЄСВ у поточному році

опубліковано 29 вересня 2022 о 09:57

Представники Головного управління ДПС у Житомирській області взяли участь у нараді Головного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області щодо стану надходження у поточному році коштів в рахунок погашення заборгованості зі сплати платежів до Пенсійного фонду.

З початку року заборгованість економічно активних платників зростає. Водночас ведеться активна робота щодо її погашення.

«Робота по стягненню заборгованості зі сплати єдиного внеску з боржників здійснюється податковими органами спільно з органами виконавчої служби. Станом на сьогодні цей борг становить майже 360 мільйонів гривень», – зазначила заступник начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Алла Бех.

Своєчасність пенсійних, соціальних та інших виплат залежить від своєчасності наповнення бюджету, у тому числі погашення вже існуючої заборгованості. Саме тому Головне управління ДПС у Житомирській області здійснює не лише контроль за надходженнями до бюджету, а й працює з платниками щодо попередження виникнення та зростання боргу по сплаті ЄСВ і податків.