Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікаційна податкова платформа: спілкувалися з платниками щодо погашення заборгованості ЄСВ під час воєнного стану

опубліковано 28 вересня 2022 о 15:53

Налагодженню ефективного діалогу з представниками інститутів громадянського суспільства та бізнесу неабияк сприяє робота Комунікаційної податкової платформи, на яку надходять листи-звернення.

Сьогодні, за ініціативи звернення від платників Коростенського району через Громадську організацію «Рада підприємців міста Коростеня» у Головному управлінні відбувся онлайн-семінар для платників області.

Про «Погашення заборгованості ЄСВ у період воєнного стану» розповів заступник начальника управління – начальник відділу погашення боргу фізичних осіб та заборгованості з ЄСВ Дмитро Джигора.

Фахівець податкової зазначив, що під час дії воєнного стану в Україні та протягом року після його закінчення або скасування низка платників звільнена від відповідальності за несплату єдиного соціального внеску за себе і за найманих працівників, мобілізованих до лав ЗСУ – тобто штрафні санкції не нараховуються. Водночас несплата ЄСВ означає, що страховий стаж теж не зараховується. Крім того, подача звітності є обов’язковою і за порушення термінів штрафи будуть.

Суб’єкти господарювання, що не відновили можливості виконувати податкові обов’язки повинні засвідчити це, подавши відповідну заяву та супровідні документи до контролюючого органу до 30 вересня 2022 року (порядок подання заяви, необхідні документи тощо затверджені наказом Міністерства фінансів України від 29 липня 2022 року № 225). У разі, якщо платник не має можливості як виконувати свої податкові можливості, так і подати відповідну заяву, то зробити останнє слід не пізніше 60 календарних днів з першого дня місяця, наступного за місяцем відновлення таких можливостей.

Онлайн-семінари Головного управління ДПС у Житомирській області мають за мету надати платникам повну кваліфіковану інформацію щодо актуальних податкових питань та законодавчих змін. Слідкуйте за анонсами на субсайті (https://zt.tax.gov.ua/) та у Фейсбук (https://www.facebook.com/tax.zhytomyr).

Також нагадуємо, що представники бізнес-спільноти та інститутів громадянського суспільства мають можливість звернутися на Комунікаційну податкову платформу й оперативно отримати відповідь на своє запитання (в онлайн- чи офлайн-форматі).

Комунікаційна податкова платформа – zt.ikc@tax.gov.ua.