Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час зустрічі надано інформаційну підтримку роботодавцям м. Житомира щодо застосування податкового законодавства

опубліковано 26 вересня 2022 о 14:37

Днями за участі фахівців Головного управління ДПС у Житомирській області у Житомирському міському центрі зайнятості відбулася зустріч для роботодавців. Захід також об’єднав представників Управління Держпраці у Житомирській області та Житомирського обласного центру зайнятості.

Учасники заходу обговорили актуальні питання для представників бізнесу, а саме: запровадження розвитку та державну підтримку малого і середнього підприємництва, зокрема надання мікрогрантів на розвиток власного бізнесу, що є значимим в період воєнного стану.

Головний державний інспектор управління податкового аудиту ГУ ДПС Андрій Петкевічус нагадав представникам малого бізнесу про важливість легального працевлаштування – обов’язкової умови трудових відносин. Сплата роботодавцем страхових внесків та офіційна виплата заробітної плати, своєчасна сплата податків до бюджету має перевагу уникнення нарахування штрафних санкцій під час проведення перевірок. Офіційне працевлаштування – це певна гарантія роботодавцем соціальних, економічних, трудових та інших прав працівника. А створення робочих місць для роботодавця – це позитивний імідж та репутація надійного партнера. За порушення трудового законодавства суб’єкти, які використовують найману працю, несуть фінансову відповідальність. Також наголосив на особливостях застосування новоствореними підприємцями ПРРО, його надійність та переваги.

Учасники заходу обговорили проблемні питання, які можуть виникнути під час освоєння гранту та виконання умов договору про надання мікрогранту в частині застосування норм податкового законодавства.