Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків – тема online-зустрічі за зверненням платників на Комунікаційну податкову платформу

опубліковано 20 вересня 2022 о 16:11

У Головному управлінні ДПС у Житомирській області в чергове відбувся захід, організований на звернення платників на Комунікаційну податкову платформу, що активно діє в регіоні. Так цього разу відбувся online-семінар на тему: «Порядок внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо реєстраційного номеру облікової картки платника податків (податкового номеру)». Інформувала – головний державний інспектор відділу ведення Державного реєстру фізичних осіб – платників податків, розгляду звернень державних органів управління податкових сервісів Лариса Максимова.

Фахівець надала покрокову інструкцію для отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків – вперше, у тому числі одночасно з реєстрацією новонародженого (послуга «єМалятко»); у разі втрати або зміни відомостей; внутрішньо переміщеним особам і особам, що знаходяться за межами України; та в інших випадках.

Актуальність теми, окрім власне звернення на Комунікаційну платформу, також підтверджується дзвінками на телефон гарячої лінії Головного управління ДПС у Житомирській області – громадяни, зокрема, часто цікавляться порядком отримання податкового номера з урахуванням їхніх індивідуальних обставин.

Головне управління ДПС у Житомирській області відкрите до діалогу з метою вчасного та комплексного інформування щодо особливостей застосування податкового законодавства. Для цього ми використовуємо декілька платформ: online-зустрічі (слідкуйте за анонсами на субсайті (https://zt.tax.gov.ua/) та у Фейсбук (https://www.facebook.com/tax.zhytomyr); безкоштовна гаряча лінія – 0 800 505 521; Комунікаційна податкова платформа – zt.ikc@tax.gov.ua.