Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Реквізит «призначення платежу»: особливості заповнення

опубліковано 14 вересня 2022 о 16:23

Особливості сплати податків та заповнення реквізиту «призначення платежу» обговорили сьогодні під час online-семінару, який відбувся в межах комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Житомирській області.

Заступник начальника управління економічного аналізу Анелія Чмут зауважила учасникам зустрічі, що часто неправильне заповнення платіжного документу призводить до несвоєчасного зарахування платежів до бюджету.

Лише чітке дотримання вимог наказу МФУ від 24.07.2015 № 666 (зі змінами) «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» гарантує, що сплачена сума вірно відобразиться в інформаційній картці платника податків.

Самостійно перевіряти розрахунки з бюджетом, подавати звітність, сплачувати податки і збори, а також користуватись іншими сервісами платники податків можуть за допомогою «Електронного кабінету».

Зустрічі платників податків Житомирщини з фахівцями Головного управлінням ДПС у Житомирській області у межах роботи Комунікаційної податкової платформи відбуваються щотижня. Їх результатом є практичне вирішення проблемних податкових питань представників місцевого бізнесу та громадськості.