Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась інформаційна зустріч з питань сплати податків у період воєнного часу

опубліковано 31 серпня 2022 о 16:48

Сьогодні в Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбулась зустріч, на якій обговорили нововведення щодо сплати податків в період воєнного часу, зокрема податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Участь у зустрічі взяли начальник управління податкового адміністрування фізичних осіб ГУ ДПС у Житомирській області Олександр Мушицький, голова ТВ ВГО АППУ в Житомирській області Геннадій Карпінський та керівник МВ ВГО АППУ в м. Житомирі Олена Астахова.

Олександр Мушицький поінформував, що й надалі триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування, оскільки терміни подання продовжили до 1 березня 2023 року, та зазначив, які види активів підлягають декларуванню - грошові кошти, рухоме та нерухоме майно, предмети мистецтва та антикваріату, ювелірні вироби, цінні папери та інші активи, які знаходяться як на території України, так і за її межами.

Крім того, під час зустрічі обговорили особливості застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами - підприємцями, які перебувають на спрощеній системі оподаткування.