Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся online-семінар для суб’єктів господарювання щодо особливостей використання РРО/ПРРО під час воєнного стану

опубліковано 30 червня 2022 о 12:54

Днями в Головному управлінні ДПС у Житомирській області відбувся online-семінар для суб’єктів господарювання щодо особливостей використання РРО/ПРРО під час воєнного стану.

Спікерами семінару були - начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту Сергій Яремчук та головний державний інспектор відділу обліку платників та об`єктів оподаткування, реєстрації за окремими видами податків, ведення реєстрів управління електронних сервісів Роман Бойко.

У ході семінару начальник відділу фактичних перевірок управління податкового аудиту ГУ ДПС в Житомирській області Сергій Яремчук більш детально розповів суб’єктам господарської діяльності про основні зміни та роз’яснив особливості щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (касових апаратів), платіжних терміналів і ведення обліку товарних запасів платниками єдиного податку в період військового часу.

Говорили, зокрема, що РРО/ПРРО не застосовується при здійсненні розрахунків у безготівковій формі, тобто, при перерахуванні коштів з одного банківського рахунку на інший, або при внесенні коштів до каси банку для подальшого зарахування їх на рахунок отримувача.

Роман Бойко звернув увагу присутніх на особливостях застосування програмного РРО. Зокрема, програмне забезпечення для ПРРО від ДПС можна безкоштовно завантажити з сайту ДПС України на будь-який наявний у підприємця пристрій: телефон, планшет, ноутбук чи ПК. Також обговорено послідовність дій суб’єкта господарювання для реєстрації програмного РРО. Реєстрація ПРРО здійснюється на підставі заяви, що подається в електронній формі через Електронний кабінет або засобами телекомунікацій. Після включення ПРРО до реєстру ПРРО такий ПРРО може використовуватись суб’єктом господарювання.

Семінар пройшов в формі діалогу, на питання платників надано відповіді.

Нагадуємо, що Головне управління ДПС у Житомирській області проводить щотижневі онлайн - семінари. Слідкуйте за анонсами на сайті ДПС у Житомирській області (https://zt.tax.gov.ua/anonsi-ark/) та на сторінці у соціальній мережі Facebook (https://www.facebook.com/tax.zhytomyr).