Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги членів фермерських господарств: правильно заповнюємо Декларацію про майновий стан і доходи та Додаток ЄСВ 1

опубліковано 23 червня 2022 о 15:30

Головне управління ДПС у Житомирській області інформує, що відповідно до пп. 12 п. 2 розд. ІІІ Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – Інструкція), затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 02.10.2015 № 859 (у редакції наказу Міністерства фінансів України від 17.12.2020 № 783), у рядку 10.10 розд. ІІ «Доходи, які включаються до загального річного оподатковуваного доходу» декларації про майновий стан і доходи (далі –  Декларація) вказується загальна сума інших оподатковуваних доходів, не зазначених у попередніх рядках Декларації, у тому числі дохід, отриманий платником податку як додаткове благо згідно з пп. 164.2.17 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) (крім випадків, передбачених ст. 165 ПКУ).

У графах 3–7 рядка 10.10 Декларації вказуються значення сум річного оподатковуваного доходу, які не зазначені у попередніх рядках Декларації, а також суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, утриманих (сплачених) податковим агентом, та суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, що підлягають сплаті до бюджету самостійно платником податку за результатами звітного (податкового) року.

Крім того, Додаток ЄСВ 1 до Декларації «Розрахунок сум нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» є невід’ємною частиною Декларації, у табличній частині якого в рядках та графах в розрізі календарних місяців, зокрема, вказуються для членів фермерських господарств:

у графі 3 – розподілений дохід (прибуток), отриманий від чистого прибутку фермерського господарства у звітному році за відповідний місяць.

У разі відсутності у платника частки розподіленого доходу у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду у рядку вказується значення «0».

у графі 4 – сума доходу, на яку нараховується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок), з урахуванням максимальної величини;

у графі 5 – розмір єдиного внеску, встановлений законом;

у графі 6 – сума нарахованого єдиного внеску, розрахована шляхом множення суми, зазначеної у графі 4 таблиці, на розмір єдиного внеску в розрізі кожного місяця, зазначений у графі 5.

Загальна сума нарахованого єдиного внеску за звітний період зазначається у рядку «Усього» графи 6. Значення рядка «Усього» графи 6 Додатка ЄСВ 1 переноситься до рядка 20.1 розд. V Декларації.

Крім того, якщо у графі 36 Додатка ЄСВ 1 вказується значення «0», то у графах 4 та 6 цього додатка також вказується значення «0».