Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження до місцевих бюджетів зросли на 12,5 %

опубліковано 12 квітня 2022 о 11:35

За І квартал 2022 року платниками податків Житомирщини сплачено до місцевих бюджетів територіальних громад 2,1 млрд грн, що на 231,9 млн грн або на 12,5 відсотки більше минулорічних надходжень за аналогічний період – повідомив в.о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Сергій Красиленко.

Найбільше, а це 1,5 млрд грн надійшло до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб, що складає 71 відс доходів місцевих бюджетів та залишається найбільш зростаючим податком з усіх, що наповнюють місцеві бюджети. Надходження порівняно з минулим роком зросли на 223,7 млн грн.

Крім того, серед основних джерел формування місцевого бюджету є надходження з: єдиного податку - 296,0 млн грн, податку на майно - 165,8 млн грн, що включає надходження земельного податку та орендної плати – 135,6 млн грн, акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 39,0 млн грн, рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів – 33,8 млн грн, податку на прибуток підприємств – 28,5 млн грн.

Сергій Красиленко зазначив, що своєчасна сплата податків, зборів та платежів до місцевих бюджетів свідчить про соціальну свідомість платників податків, адже саме завдяки вам ми підтримуємо українську армію та йдемо до перемоги.