Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Річна плата за ліцензії на оптову торгівлю тютюновими виробами тимчасово становить 150 розмірів мінімальної заробітної плати

опубліковано 20 травня 2022 о 11:07

Головне управління ДПС у Житомирській області інформує, що відповідно до ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального», оптова торгівля на території України алкогольними напоями, тютюновими виробами, рідинами, що використовуються в електронних сигаретах, оптова торгівля пальним та зберігання пального здійснюється за наявності у суб'єктів господарювання всіх форм власності відповідної ліцензії.

Ліцензії на всі види діяльності, передбачені ст. 15 Закону № 481, видаються за умови обов'язкової реєстрації об’єкта оподаткування відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України.

Законом № 481 річна плата за ліцензії на право оптової торгівлі встановлена у таких розмірах:

- алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту) – 500 000 грн;

- тютюновими виробами – 500 000 грн;

- рідинами, що використовуються в електронних сигаретах – 780 грн;

- сидром та перрі (без додання спирту) – 780 грн;

- виключно пивом для виробників пива з обсягом виробництва до 3000 гектолітрів на рік – 30 000 грн, обсяг виробництва розраховується з дня внесення плати за ліцензію до дня внесення наступного платежу;

- пальним, за наявності у ліцензіата місць оптової торгівлі пальним, – 5000 грн за кожне таке місце;

- пальним, за відсутності у ліцензіата місць оптової торгівлі пальним, – 10 000 грн.

Річна плата за ліцензії на право зберігання пального встановлена у розмірі 780 грн.

Суб’єкти господарювання отримують ліцензії на право оптової торгівлі пальним та зберігання пального на кожне місце оптової торгівлі пальним або кожне місце зберігання пального відповідно, а за відсутності місць оптової торгівлі пальним – одну ліцензію на право оптової торгівлі пальним за місцезнаходженням СГ або місцезнаходженням постійного представництва.

Звертаємо увагу, що відповідно до змін, внесених Законом України від 30 листопада 2021 року № 1914 до Закону № 481, тимчасово, на період з 1 січня 2022 року по 31 грудня 2022 року включно, встановлено річну плату за ліцензії на право оптової торгівлі тютюновими виробами у розмірі 150 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня року, за який вноситься щорічний платіж.