Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження з ЄСВ зросли більш як на 717 мільйонів гривень

опубліковано 13 травня 2022 о 12:35

У січні-квітні поточного року завдяки відповідальним роботодавцям Житомирської області до державних цільових фондів надійшло 2925,3 мільйони гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

В.о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Сергій Красиленко зазначив, що надходження єдиного внеску зросли на 717,5 мільйони гривень, або на 32,5 відсотки порівняно з аналогічним періодом минулого року.

У квітні 2022 року фактичні надходження єдиного внеску склали 951,8 млн гривень, що перевищує надходження квітня минулого року на 51,2 відсотки. Індикативний показник виконано на 156,03 відсотки, додаткові надходження склали 341,8 мільйони гривень.

«Своєчасна сплата податків та виплата офіційної заробітної плати позитивно позначається на надходженнях з єдиного соціального внеску, особливо це важливо в період військовиї дій. Адже своєчасна сплата єдиного внеску гарантує громадянам право на соціальний захист, а це: соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати», – зауважив Сергій Красиленко.