Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДО УВАГИ ПЛАТНИКІВ ПОДАТКІВ!

опубліковано 28 лютого 2022 о 10:49

Державна податкова служба повідомляє, що у зв’язку з оголошенням воєнного стану з 05 год. 30 хв. 24 лютого 2022 року у відповідності з Указом Президента України від 24.02.2022 № 64⁄2022, з метою захисту прав платників та вжиття заходів щодо інформаційної безпеки ДПС обмежено надання (у тому числі зупинення деяких) електронних сервісів та доступ до Електронного кабінету.

У зв’язку з цим, реєстрація акцизних накладних в ЄРАН буде здійснюватися після відновлення роботи інформаційно-комунікаційних систем.

На період обмеження надання (у тому числі зупинення деяких) електронних сервісів платникам акцизного податку у разі неможливості зареєструвати акцизну накладну в Єдиному реєстрі акцизних накладних, дозволяється переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами за наявності товарно-транспортної накладної, яка повинна містити інформацію з відповідної акцизної накладної, та паперового примірника акцизної накладної, підписаної особою, уповноваженою на її складання (п.231.6 ст.231 ПК).

Про час відновлення реєстрації акцизних накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі акцизних накладних буде повідомлено додатково.

Просимо вибачення за тимчасові незручності.

Додатково повідомляємо, що штрафні санкції за несвоєчасну реєстрацію акцизних накладних/розрахунків коригування в Єдиному реєстрі акцизних накладних, граничний термін реєстрації яких припадає на період існування обмеження надання електронних сервісів (технічної помилки), не застосовуються.