Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Питання оплати праці найманих працівників – на постійному контролі фахівців податкової

опубліковано 18 лютого 2022 о 10:27

Питання здійснення контролю за додержанням законодавства про оплату праці перебуває на постійному контролі в Головному управлінні ДПС у Житомирській області.

Чергова зустріч з метою залучення додаткових надходжень за рахунок вжиття спільних заходів, спрямованих на детінізації заробітної плати найманим працівникам, відбулася 17 лютого. Так в. о. начальника ГУ ДПС у Житомирській області Сергієм Красиленком та заступником начальника Марією Кисельовою заслухано посадових осіб ПП «ГЛИБОЧАНСЬКЕ-ОСМВ» та МСП «ВЛАДА» щодо нарахування середньомісячної заробітної плати у розмірах менше або на рівні законодавчо встановленої.

Також участь у зустрічі взяли Олександр Мушицький, начальник управління податкового адміністрування, та Ірина Ковальчук, заступник начальника відділу адміністрування податку на доходу фізичних осіб, інформаційно-аналітичного забезпечення та опрацювання податкових ризиків, розгляду звернень платників податків.

Представники податкової наголосили на необхідності дотримання норм чинного законодавства щодо прав і соціальних гарантій найманих працівників. Їх порушення ж тягне за собою відповідальність.

За результатами проведених співбесід, посадовими особами товариств вирішено переглянути розмір нарахованої заробітної плати найманим працівникам з огляду на розмір мінімальної та середньої заробітної плати відповідної галузі економіки по області.